Блог

Які запахи створюють атмосферу розкоші

Коли ви заходите в автосалон, сідайте в новеньку машину і вдихаєте запах – це розкіш. Коли ви входите в шикарний готельний номер, і ваші простирадла свежевистірані та ароматні, і ви глибоко вдихаєте, лягаючи в ліжко, – це розкіш. Розкіш пахне чистою, дорожнечею, елегантністю, новизною. Це дуже характерний аромат, і багато людей прагнуть отримати статус, щоб постійно отримувати до нього доступ. Незважаючи на те, що це не особливий аромат, і розкіш може пахнути по-різному для кожного з нас, ви знаєте, про що ми говоримо. Якщо у вас є бізнес, ви хочете надати своїм клієнтам розкіш. Ви хочете створити ексклюзивний досвід навколо свого продукту, щоб люди відчували себе особливими. Враження від покупок – ось що робить ваш бренд незабутнім.

Вхід у вестибюль хорошого готелю часто є сенсорним досвідом, коли тонкий аромат допомагає посилити перше враження. Не випадково багато мереж використовують ароматы для посилення відчуття розкоші: пахне евкаліптом, кедром і білим чаєм, сумішшю жасмину, інжиру і сандалового дерева.Ноти настільки неземні, що деякі гості не в змозі їх вловити. Але підсвідомо вони є. Нічого нового в тому, що маркетинг нормалізував цю практику пару десятиліть назад, і сьогодні для компаній будь-якого типу заведено ароматизувати свої приміщення власним запахом.

Розкіш може пахнути як прості речі, як природа або простота ранкового саду, але також можуть бути рясними запахами, що нагадують древесні та квіткові ноти. Розкіш – це загальноприйняте поняття, але на відміну від діаманта, який можна відчути і виміряти, аромат – більш неоднозначний. Він звертається до іншої частини мозку.

У розкоші є аромат

Аромат дуже запам’ятовується. Він може становити значну частину спогадів людей – особливо в поєднанні з великим досвідом – і може привести до сильнішого розпізнавання, ніж візуальні ефекти. Згідно з дослідженням Premium Scenting, у 73% споживачів були відчуття або спогади, миттєво викликані запахом. Було виявлено, що люди можуть згадати запах з точністю до 65% через 12 місяців. З іншого боку, візуальні ефекти було легше забути. Тільки 50% зображень можна було згадати через три місяці.

Фахівці з маркетингу брендів, особливо в розкішних готелях і торгових центрах, все більше усвідомлюють силу аромату в створенні незабутнього враження від бренду. Ці люди знають, що перше враження клієнтів – в момент, коли вони входять у двері – має вирішальне значення. Коли ви отримаєте правильний аромат, який можна просто змінити, відрегулювати ноти або спосіб поширення аромату, ви можете створити особливу атмосферу, яка є синонімом бренду і його цінностей.

Протягом всієї сучасної історії ми пов’язуємо м’якість і чуттєвість шкіряного аромату з розкішшю. Дві третини респондентів недавнього оцінювального дослідження Premium Scenting виявили, що шкіра – це запах, який у них найсильніше асоціюється з розкішшю. Коли Ян Шрагер відкрив готель Gramercy Park в Нью-Йорку, він замовив аромат з акцентом на дерево і шкіру для вестибюля, який гості можуть понести додому у вигляді свічок. Park Hyatt використовує суміш шкіри, пачулі та апельсинів Флорида, щоб ароматизувати свої коридори і запрошувати нетерплячих клієнтів всередину.

Аромати преміум-класу ретельно створені, щоб викликати у покупця почуття задоволення. Парфумери спираються на універсальні поняття про те, чим повинна і не повинна пахнути розкіш. Наприклад, запах шкіри незмінно повертає споживача до розкоші, просто викликаючи глибокі асоціації, про які він, можливо, навіть не підозрює.

Для преміальних брендів розкіш пов’язана з досвідом, а досвід повинен впливати на всі наші п’ять органів почуттів. Одного нюхового націлювання недостатньо для створення розкішної атмосфери. Сучасні готельєри і роздрібні торговці, зокрема, повинні враховувати навколишню архітектуру, звуки і освітлення при використанні ароматів для створення бажаної атмосфери. Буде важко забути про люксовий бренд, який зачіпає наші почуття, в тому числі наше розвинений нюх.

Аромат розкоші для вашого будинку

Вибираючи запах для будинку, подумайте, який настрій ви хотіли б викликати у сім’ї та гостей. Ви б хотіли, щоб ваш будинок викликав умиротворення, розслаблення, бадьорість, ностальгію або прилив енергії?

Запах ванілі змушує вас відчувати себе комфортно і підсилює ваше лібідо. Цитрусові аромати, дають відчуття енергії та бадьорості. Солодкий апельсин – чудовий заспокійливий аромат, лаванда розслабляє, а кориця ідеально підходить, щоб прокинутися і зарядитися енергією.

Як щодо ванної кімнати? Завершіть відчуття домашнього розкішного аромату, зробивши у вашій ванній кімнаті запах спа-салону. Найчастіше в спа-салонах і готелів використовувують аромати де є лаванда, евкаліпт. Вважається, що листя цього вічнозеленого австралійського дерева збільшують приплив крові до мозку, роблячи розум гострішим і ефективним.

Для ароматизації можна використовувати аромадіфузори. На відміну від свічок або електричних дифузорів, вони не вимагають полум’я, розеток або батарейок. Замість цього вони використовують дерев’яні палички (або очерет), щоб тягнути ароматичні масла з дна флакона до вершини очерету, де аромат потім випаровується в повітря. Свічі з натурального воску – це простий спосіб додати вашій кімнаті атмосферу спокою, умиротворення і блаженства. Аромаспреї можна розпорошити по всій квартирі. воду з декількома краплями лаванди для дезінфекції повітря або поставити в туалет замість штучних спреїв. Засіб в спреї підходять і для тканини. Його можна розпорошувати на постільну білизну, оббивку м’яких меблів, одягу.

У UA PHILANTHROP великий каталог ароматів, створених з аромамасел, щоб звести до мінімуму ризик алергічних реакцій і покликаних викликати різний настрій в залежності від вашого запиту. Ми продаємо професійні дифузори, є останнім словом в області ароматичного маркетингу. Всю продукцію можна побачити в нашому каталозі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *