Блог

Аромадифузор – ефективний подарунок клієнтам

UA Philanthrop створює фірмові аромати, які компанія може не тільки розповсюджувати у своєму просторі, а й дарувати своїм клієнтам. Подарунок з покупкою (GWP) – це маркетингова стратегія, яка мотивує споживачів здійснювати покупки в обмін на подарунок.

 

Аромат – найсильніше почуття, додайте його до стратегії вашого бренду для максимального впливу на споживачів. Зробіть ефективний подарунок вашим клієнтам. Це може бути аромасаше, аромапалички, чи навіть аромадифузор, вони справляють незабутнє враження на ваших покупців або клієнтів.

 

Використовувати аромат як безкоштовні подарунки – це творча та розумна пропозиція, ви не нашкодите іміджу розкоші вашої компанії, на відміну від великих знижок. Надає вам додатковий канал для спілкування з вашими покупцями. Приємний запах може поліпшити настрій до 40%. Асоціюючи ваш бренд з певним ароматом, клієнти більш схильні до вашого бренду і з більшою ймовірністю оберуть ваш продукт в наступний раз. Ароматичний подарунок підвищує лояльність до бренду, стимулює збільшення продажів. Там, де є попит, є конкуренція, а там, де є конкуренція, є маркетингова тактика.

Переваги ароматичних подарунків при покупці

1. Збільшення продажів

Подарунок ефективно мотивує нерішучих споживачів витрачати гроші, тому що діє як «послуга», яку споживачі отримують від вас. За словами доктора Роберта Чалдіні, автора книги «Вплив: психологія переконання», це називається «взаємністю», коли люди підсвідомо хочуть відповісти взаємністю на милості, які вони отримують від інших.

2. Збільшення впізнаваності бренду

Аромат – сенсорний логотип бренду. Якщо у вас вже є власний аромат, аромадифузор – ідеальний подарунок. Ваш аромат проникне у власне життя покупця тим самим постійно нагадуючи про вас. На запитання гостей “що це за новий аромат?” будуть також згадувати вас. Це спрацює, як підсвідма реклама та “сарафанне радіо”. Запах згадується з точністю 65% навіть через 1 рік тож це ідеальний варіант для збільшення впізнаваності та лояльності.

3. Викликайте почуття до свого бренду

Ароматизація допомагає скоригувати стан людини, на такий, який потрібен бренду. Це може бути розслаблююча атмосфера або ж драйвовий настрій. Наприклад, соковиті ноти цитруса грайливо викликають асоціації з чистотою і заряджають енергією свіжості. Екзотичні ноти фруктів і квітів викликають приємні і легкі повітряні асоціації, відчуття гармонії чистого тропічного раю. Чуттєві ноти аромату троянди, жасмину, конвалії, ванілі, мускусу і сандалового дерева пробуджує почуття любові, комфорту і довіри.

Аромат підсвідомо впливає на людей, коли вони його відчувають. Згодом відчувши той самий аромат, проходячи повз крамниці, до людини повертаються усі емоції і з більшою ймовірністю знову зайде до вас.

4. Споживачі витрачатимуть більше

Згідно з дослідженням, опублікованим в Journal of Consumer Research, споживачі вважають за краще безкоштовний подарунок ніж знижку, особливо якщо він надходить від розкішного бренду. Крім того, завдяки подарунку, вони будуть сприймати основний товар більш якісним. «Споживачі вважають, що цінність безкоштовного продукту, буде відповідати цінності придбаного продукту. Поєднання безкоштовного продукту з продуктом високого класу може дуже добре підвищити сприйняття його цінності», – пишуть автори Маурісіо М. Палмейра (Університет Монаша) і Джойдіп Шрівастава (Університет штату Меріленд).

5. Про вас говоритимуть

Люди на 15% частіше говорять про продукт, коли отримують подарунок – дослідження в Journal of Marketing. Одержувачі безкоштовних подарунків виступають в якості представників бренду, ділячись своїми позитивними враженнями від покупок зі своїми друзями. Інше дослідження показало, що 65% одержувачів безкоштовних подарунків, схильні ділитися цим з іншими в Інтернеті. Цікаво, що жінки набагато частіше розповідають про свій позитивний досвід отримання GWP, ніж чоловіки. Ви збільшите кількість відгуків та відміток у соцмережах.

Кому підійдуть ароматичні подарунки?

Ароматичні подарунки підходять усім напрямкам бізнесу, які напряму взаємодіють з клієнтами і які хочуть замінити звичайні знижки на цікавіші та ефективніші маркетингові стратегії.

Роздрібним магазинам, які не хочуть робити знижки, бо вони можуть нашкодити їх іміджу розкоші, подарунок пропонує цінність в розумній і творчій манері. Великі роздрібні торговці, такі як Nike, вже виявили, що ароматичний маркетинг в роздрібних магазинах підвищив намір зробити покупку на 80%, а відповідні подарунки збільшують впізнаваність і діють як сенсорний логотип.

Вишукані бренди можуть комплектом до одягу додавати аромасаше. Вони пропитують тканину своїм ароматом та надають свіжості. Аромадифузори можна використовувати для тимчасових акцій, для привернення більшої уваги.

Готелі, завдяки ароматичним подарункам, збільшать кількість постійних клієнтів. Багато готелів очікують повернення туристів, особливо тих, хто подорожує у справах. 40% постояльців – це бізнес-мандрівники, і їм, ймовірно, буде потрібне житло кілька разів на рік.

Автосалони зазвичай ароматизують нові машини, щоб додати їм розкоші та вишуканості. Тож можна подарувати цей аромат у вигляді саше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *