Блог

Гайд за ароматами: пачулі

Пачулі, популярну ноту й компонент в аромадифузор для кімнати, видобувають з тропічної рослини, що належить до сімейства м’ятних (Lamiaceae). Рослина має велике опушене листя і досягає висоти від 50 до 90 см. Візуально вона віддалено нагадує м’яту, що походить з того ж ботанічного сімейства.

На фото з пірамідою ароматів для дифузора «Побачення з пачулі» – ця рослина в природному середовищі.

Походження та історія

Пачулі родом з Індії, і там це практично національний символ, що відіграє важливу роль як у повсякденному житті, так і в індійських традиціях. Активно використовується як пахощі, як компонент парфумів та засіб від комах, а також у церемоніях й в аюрведичній медицині. Аромат, що витягується з цієї рослини, називається «пачулі».

Загальні властивості ефірної олії пачулі та її хемотип

Форма/зовнішній вигляд: рідина.

Колір: темно-жовтий.

Запах: неповторний приємний аромат, має відтінок трохи копчений.

Ефірна олія пачулі не містить жодних алергенів. Хоча деякі природні сполуки, що є в цій олії в чистому вигляді, можуть викликати алергічну реакцію в особливо чутливих людей. Тому перед використанням слід перевірити свій рівень переносимості запаху, провівши невеликий тест на алергію.

Яка дія властива ароматичній есенції з пачулі: загалом позитивна та тонізуюча.

  • Протизастійний засіб для вен.
  • Відновлюючий засіб для шкіри.
  • Протизапальний засіб.
  • Антидепресивний.
  • Афродизіак.

Лікарські та терапевтичні властивості арома композиції з пачулі

В терапії ефірна олія пачулі використовується при комплексному лікуванні тяжкості в ногах, варикозного розширення вен, акне та нейродерміту як регенеруучий засіб для шкіри. А завдяки своїм нейропротекторним та психотонічним властивостям допомагає при стресових ситуаціях та нервозності.

Щодо використання ароматичного дифузора в кімнаті: запах пачулі може відновити внутрішню гармонію. Це відмінний психотонік, що має чуттєвий та афродизіакальний ефект. Пачулі як антидепресант найкраще звучить у композиціях, де є пальмароза та кипарис.

В енергетичній ароматерапії пачулі пов’язують з дією на кореневу чакру (це муладхара, яка має червоний колір). Вважають, що пачулі активує муладхару, оскільки стимулює сексуальне бажання, фізичну та розумову силу, допомагає звільнити чуттєвість. Пачулі як афродизіак найповніше розкривається в композиціях із гірким апельсином, сандаловим деревом.

Важливо:

Зберігайте дифузор у недоступному для дітей місці. Уникайте контакту з очима. Не використовуйте його на шкірі, особливо якщо ви збираєтесь перебувати на сонці. Інформація про властивості ефірних сумішей, представлена на сайті UA Philanthrop, призначена лише для ознайомлювальних цілей.

Парфуми для дому з пачулі на нашому сайті можна вибрати, користуючись пошуком. Варто ввести в рядок слово пачулі.  Ми ж рекомендуємо звернути особливу увагу на аромадифузор «Побачення з пачулі» і обрати саме його з нашої колекції засобів для ароматизації простору з ароматом пачулі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *